پته گمرکی چیست؟

پته گمرکی، سندی است برای خروج کالا از گمرک بدون نیاز به ثبت سفارش، که مخصوص کالاهای غیر تجاری و برای مصرف در کارخانه‌ها یا مؤسسات تحقیقاتی است. این سند یکی از سریع‌ترین روش‌های ترخیص کالا به شمار می‌آید و با شرایط خاصی، می‌تواند برای کالاهایی با ارزش زیر ۱۰۰۰ دلار برای افراد حقیقی و ۲۰۰۰ دلار برای شرکت‌های تولیدی صادر شود. با دریافت پته، کالاها ظرف چند ساعت از گمرک ترخیص و به مشتری تحویل داده می‌شوند.
پته گمرکی چیست ؟

فهرست مطالب

پته گمرکی سندی است که به کالاهای وارداتی غیرتجاری و با ارزش کمتر از ۱۰۰۰ دلار (برای افراد حقیقی) و ۲۰۰۰ دلار (برای شرکت‌های تولیدی) اجازه خروج از گمرک را بدون نیاز به ثبت سفارش می‌دهد. وزن تقریبی پته حداکثر ۱۰۰ کیلوگرم میباشد.این کالاها عمدتاً برای مصرف در کارخانه‌ها یا موسسات تحقیقاتی وارد می‌شوند. این مجوز یکی از سریع‌ترین روش‌های ترخیص کالا است که از برخی تشریفات گمرکی معاف است.

 

پته گمرکی

 

انواع پته گمرکی

  • پته مسافری: برای کالاهایی که همراه مسافران وارد کشور می‌شوند، استفاده می‌شود. این کالاها معمولاً جنبه شخصی دارند و ارزش آن‌ها محدود است.پته گمرکی مناسب کالاهای مسافری تا سقف ۸۰ دلار در سال بوده و برای کالاهای غیرتجاری و غیرممنوعه صادر می‌شود.
  • پته تجاری: برای کالاهای با ارزش محدود که برای مصرف در شرکت‌ها و سازمان‌ها وارد می‌شوند، استفاده می‌شود. این کالاها به‌صورت رسمی و با توجه به قوانین گمرکی، بدون نیاز به ثبت سفارش، ترخیص می‌شوند.

 

چگونه پته گمرکی ثبت کنیم؟

پته گمرکی، که به‌عنوان کد رهگیری کالا محسوب می‌شود، در هنگام ترخیص کالا مشخص می‌شود و باید در سامانه جامع مدیریت کالا ثبت گردد. در گذشته، ثبت پته به‌صورت دستی انجام می‌شد، اما با بخشنامه جدید، معاونان فنی گمرک موظف به ثبت الکترونیکی آن در سامانه جامع امور گمرکی (EPL) هستند.

 

روش‌های دریافت پته گمرکی

  1. از طریق سامانه جامع گمرک: با مراجعه به وب‌سایتwww.irica.gov.ir و وارد کردن اطلاعات کالا، می‌توانید پته خود را به‌صورت الکترونیکی دریافت کنید.
  2. از طریق نمایندگی‌های گمرک: مراجعه به نمایندگی نزدیک و ارائه مدارک لازم، راه دیگری برای دریافت پته است.
  3. از طریق شرکت‌های خدمات گمرکی: مشاوره  با کارشناسان  “چین یاب” نیز گزینه‌ای مطمئن برای تسهیل فرآیند ترخیص پته گمرکی است.

 

وزن پته

 

فرایند ترخیص  پته گمرکی

پس از انجام تشریفات گمرکی و دریافت قبض انبار، کالا می‌تواند در عرض چند ساعت ترخیص شود.در برخی موارد نیز ممکن است نیاز به دریافت مجوزهای لازم از سازمان‌های مرتبط مانند وزارت بهداشت باشد. این مجوزها تأییدیه‌ای برای سلامت و کیفیت کالاها هستند.مسیر گمرکی برای تمامی کالاها در ترخیص به صورت پته، قرمز است.این کالاها بدون نیاز به ثبت سفارش و پس از پرداخت حقوق گمرکی ترخیص می‌شوند.در ترخیص پته، کالا تنها توسط کارشناس و ارزیاب بررسی می‌شود و نیازی به بررسی کارشناس مجازی نیست. همچنین، این روش بدون نیاز به ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت یا تخصیص ارز انجام می‌شود.

 

قوانین و شرایط استفاده از پته گمرکی در ایران

۱. استفاده برای کالاهای غیرتجاری
پته گمرکی مخصوص کالاهایی است که به‌صورت غیرتجاری و تنها برای مصرف شخصی یا در سازمان‌های خاص (مانند مؤسسات تحقیقاتی و کارخانه‌ها) وارد کشور می‌شوند. این کالاها باید از نظر تعداد و ارزش محدود باشند و جنبه تجاری نداشته باشند.

۲. محدودیت ارزش کالا
کالاهایی که با پته گمرکی ترخیص می‌شوند، باید دارای ارزش مشخصی باشند. برای افراد حقیقی، این محدودیت حداکثر تا ۱۰۰۰ دلار است. اما برای شرکت‌ها و واحدهای تولیدی، این سقف به ۲۰۰۰ دلار افزایش می‌یابد.

 

ترخیص پته

 

معرفی وبسایتهای مرتبط با پته گمرکی : گمرک ایران و سامانه جامع مدیریت کالا

وب‌سایت گمرک ایران و سامانه جامع مدیریت کالا نقش کلیدی در فرآیند صدور و پیگیری پته گمرکی دارند. وب‌سایت گمرک ایران به عنوان پلتفرم رسمی، خدماتی مانند استعلام وضعیت پته گمرکی و پیگیری مراحل ترخیص کالا را ارائه می‌دهد. سامانه جامع مدیریت کالا نیزبه صورت الکترونیکی تمامی مراحل واردات و صادرات کالا،مانند ثبت پته گمرکی را کنترل و مدیریت می‌کند. این سامانه تضمین می‌کند که پس از ترخیص، شماره پته به صورت قانونی در سیستم ثبت شده و کلیه فرآیندها درست است.

 

وب سایت گمرک ایران

https://www.irica.gov.ir

وب سایت سامانه جامع مدیریت کالا

https://pcm.irica.ir

Picture of امیر لطف پور
امیر لطف پور

چین یاب ، استارت آپی شگرف انگیز برای تجارت با چین

اشتراک :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقاله های دیگر

مطالب مرتبط